Travel blog, Barcelona

Travel blog

Wat was dit een heerlijke dag! De dag begon met een te mooie treinreis langs de oost-kust van Spanje. Er werd gezongen en gedanst in de trein, iets wat je in Nederland nooit meemaakt. Het gaf zo’n onwijs leuke sfeer!

Toen we in Barcelona aankwamen besloten we gelijk de stad te gaan verkennen. Iets waar wij van houden. Lekker slenteren door ‘geheime’ straatjes en leuke pleintjes. We hadden bedacht om eerst naar de Segrada de Famillia te gaan. Een onwijs mooie kerk (die trouwens sinds 1936 na een brand in de Spaanse burgeroorlog nog steeds in de steigers staat…) in het centrum van Barcelona. We hadden een kaart gekregen en vastberaden liepen we over de Ramblas in de veronderstelling dat we dan toch écht bij de Segrada de famillia uit zouden komen. Natuurlijk liepen we de verkeerde kant op met ons niet al te beste richtingsgevoel. Dit zorgde ervoor dat we anderhalf uur langer onderweg waren naar de Segrada de Famillia. Dit vonden we eigenlijk helemaal niet zo erg aangezien de ramblas een prachtige straat is met hele leuke tentjes en leuke restaurantjes.

We liepen naar de metro en kochten een kaartje. Best goedkoop eigenlijk €2,15 voor een metrokaartje. We liepen naar beneden richting de vreselijke hitte. Maar goed dat hoort er ook bij. Het was sowieso al heel erg heet deze dag. Ik verbaasde me erover dat we het nog zo goed vol hielden.

De metro kwam aan en we stapten in. Op naar de Segrada de Famillia. Wat een imposant gebouw! Ik was al een keer eerder in Barcelona geweest dus ik wist nog wel een beetje hoe het er allemaal uit zag. Dit was wel heel erg lang geleden dus het beeld van Barcelona zat nog heel anders in mijn geheugen. Niet minder leuk, maar anders.

DSC_0585

Onze volgende stop was bij Park Guell. Park Guell is een park boven op een berg waar je kunt uitkijken over heel Barcelona. Super mooi natuurlijk. Dat stond wel echt bovenaan ons lijstje van dingen die we graag wilden zien. Met ons goede gedrag besloten we te gaan lopen. Toen we vroegen welke kant het op was was het toch wel een beetje te snel gedacht… Meer dan 5 kilometer, omhoog. We kwamen terug op ons idee en besloten we om weer met de metro te gaan. We stapten in en daar gingen we weer, naar park Guell.

Eenmaal aangekomen bij de halte moesten we een enorm steil stuk omhoog. Ik met mijn te goede conditie kwam natuurlijk in die warmte goed omhoog, not! Het viel even wat zwaarder dan gedacht maar het was het zo waard! Gelukkig konden we de laatste stukken met de roltrap omhoog. Op dat soort momenten kom ik mezelf altijd wel tegen. Dan besef ik me wel altijd dat ik toch echt iets aan mijn conditie moet gaan doen. Maar goed, de gedachte van de dag: ‘Dat doe ik morgen wel!!’.

Toen we boven waren hadden we echt het mooiste uitzicht van Barcelona. Je kon de hele stad zien en dat was echt heel erg gaaf. We hebben daar een uurtje rond gelopen en toen kwamen we uit bij het Gaudi gedeelte. Gaudi’s kunst is heel bekend en je ziet het terug overal in Barcelona. Helaas was de rij wel erg lang dus we besloten het van een afstandje te bekijken. Ook dit was heel erg mooi.

IMG_20160729_121540

We kregen inmiddels wel een beetje honger dus we gingen terug naar de Ramblas, want daar hadden we heel veel leuke tentjes gezien waar je lekker kon zitten. We kwamen uit bij een tentje waar elk drankje een liter was. Dit hadden we ook wel nodig aangezien we de hele dag hadden gedaan met 1 flesje water per persoon. Binnen 20 minuten hadden we een liter vocht naar binnen gewerkt en een heerlijk portie Calamaris. Hier had ik de hele dag zoveel trek in! We zijn er nou nog steeds niet uit of dat iets typisch Grieks of typisch Spaans is. Mijn vriend werkte tot kort in een Grieks restaurant en Calamaris was daar een specialiteit. Maar in Spanje zie je ook altijd wel Calamaris op de menukaart staan.

Mijn vriend wilde heel graag een rondleiding doen in Camp Nou. Dit is het stadion van FC Barcelona. Als je een beetje een voetbalgek bent is het een must om dit een keer te zien. We waren zo lekker aan het kletsen dat we de tijd een beetje waren vergeten dus we hadden helaas geen tijd meer om daar heen te gaan. Ik vond dit zo naar voor hem dat ik een Messi shirt voor hem kocht. Ik deed alsof ik heel nodig naar de WC moest. Toen heb ik stiekem een Messi shirt voor hem gekocht.  Heeft hij toch nog iets van de voetbalgekte mee gekregen!

We liepen nog een stukje verder en zagen dat de winkels nog open waren. En als twee shopverslaafden konden we het niet laten om even snel te gaan kijken. We verbaasden ons erover dat op dit tijdstip (20:00) nog steeds afgeladen was in de kledingwinkels. Het was wel veel goedkoper in Nederland, dus kon het bijna niet laten om iets te kopen. Het was net iets te druk om te passen dus zijn we een shopping mal in gegaan. Hier had je de Urban outfitters zitten. Dit is zo’n leuke winkel! Ik was er al een keertje eerder geweest in Amsterdam, en heb er toen gewoon meer dan een uur rond gelopen. Heerlijke winkel! Voor degene die deze winkel niet kennen, het is een winkel waar ze kleding verkopen maar ook van die hebbedingentjes. Van die boeken met prachtige foto’s, tot aan mokken en bijzondere zeepjes. Ik had bijna €40,00 aan twee boeken uitgegeven maar vond dat toch wel een beetje te duur. Ik besloot het bij een boek te houden: The book of YOU. Dit is een boek waar iets in staat wat je elke dag moet doen. Van een maaltijd preppen tot tegen iemand zeggen hoeveel je om diegene geeft. Ik vond dit wel een heel leuk concept.

De Starbucks zat om de hoek en als een echte Amerika liefhebber kon ik het niet laten om nog even naar binnen te gaan voor een koffietje. Ze hadden ook hele mooie mokken. Mokken die je in Nederland niet hebt. Ik wilde al zo lang en zo graag een Starbucks mok. Mijn vriend was zo lief om er eentje aan mij te geven. Een hele mooie ronde met blauw aan de onderkant met een te lief printje erop. Ik ben er echt zo blij mee! Eindelijk een Starbucks mok! Ook kreeg ik Happysocks. Dat is een beetje ons merkje. Elke keer als ik er langs loop heb ik de neiging om sokken voor hem te kopen. Happysocks zijn sokken met te vrolijke printjes erop. Van luchtballonen tot streepjes. Ik heb een zwart paar met roze hartjes gekregen.

We begonnen weer honger te krijgen, dus we liepen terug naar de Ramblas. Hier zagen we in een zijstraatje een heel leuk, gezellig pleintje. Hier hebben we een heerlijke pizza gegeten. Hier sloten we ook onze dag af. Wat hebben we een super leuke dag gehad. Barcelona, ik hou me aan mijn belofte, ik kom zeker nog een keer terug!

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *