Nee, maar ook vooral ja durven zeggen.

Shot of an attractive young woman looking through the car window while on a road trip

Je hebt 2 type personen. De persoon die nee durft te zeggen, maar ook de persoon die overal ja op zegt. Ik kan van mezelf zeggen dat ik vooral val onder de categorie die overal ja op zegt.

Ik vind nee zeggen best lastig. Vooral om anderen niet teleur te stellen. Of ik dit nou slecht moet noemen weet ik niet. Vooral omdat iedereen anders is en anders over dingen nadenkt. Ieder mens is anders en dat maakt je als persoon ook zo bijzonder.

Ik zeg bijna altijd ja omdat ik mezelf en vooral anderen niet teleur wil stellen. Maar ook omdat ik bang ben om dingen te missen. Op zakelijk gebied, maar ook op sociaal gebied zeg ik altijd ja. Dit heeft me vaak genoeg onderuit gehaald, maar ook onvergetelijke momenten opgeleverd.

Ook dit heeft te maken met mensen die zeggen dat je iets niet kan. Dit zijn de mensen die je vaak de grootste motivatie geven. Want degene die tegen mij zegt dat ik iets niet kan, wil ik graag het tegendeel bewijzen. Op het moment zelf dat het wordt gezegd is het natuurlijk nooit leuk, maar het is aan de andere kant ook wel fijn. Puur vanwege die motivatie.

”Op het moment zelf dat het wordt gezegd is het natuurlijk nooit leuk, maar het is aan de andere kant ook wel fijn. Puur vanwege die motivatie.”

Het moment dat ik besloot een blog te beginnen of stage wilde lopen bij een tijdschrift werd er heel verschillend op gereageerd. Heel positief door de meesten moet ik eerlijk bekennen. Maar er zijn natuurlijk ook mensen die tegen je zeggen dat het me toch niet gaat lukken of dat ik het niet voor elkaar kan krijgen.

Een half jaar later loop ik stage bij KEK Mama, en ben ik mijn eigen blog begonnen. Ook doe ik mee aan de Nationale Denktank. Een extra programma vanuit school waarin je nadenkt over een maatschappelijk probleem. Dit niet omdat ik er geen nee op durfde te zeggen, maar juist omdat ik JA durf te zeggen. Het aanpakken van een uitdaging vind ik belangrijk maar vooral ook heel leuk.

Of je nou meer een β€˜Ja’ of meer een β€˜Nee’ zegger bent, blijf dicht bij jezelf en probeer jezelf niet onderuit te halen omdat mensen zeggen dat je iets niet kan. Als je gemotiveerd bent en je iets echt wilt kan je het namelijk wel! Of je nou ja of nee zegt, blijf lekker dicht bij jezelf, maar stap ook is uit je comfort zone!

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *