Goddelijk: Sinterklaastaart met speculaas, salted karamel en kruidnoten

schermafbeelding-2016-11-07-om-17-02-23

Of je het nou al gevierd hebt of niet, deze sinterklaastaart is sowieso de moeite waard. Ik vond hem op Me to we en moest hem wel met jullie delen. Deze taart is voor 8 tot 10 personen.

Wat heb je nodig?

250 gram speculaasbrokken
100 gram roomboter
500 gram jonge roomkaas, bijvoorbeeld mascarpone
250 gram zure room
5 eieren
150 gram suiker
150 gram witte chocolade, in stukjes gehakt + iets extra voor garnering
30 gram bloem
150 gram kruidnoten
2 á 3 eetlepels salted caramel (Deze kun je zelf maken of kant en klaar kopen)

 

Hoe maak je hem?

Verwarm eerst de oven voor op 125 graden. Smelt tegelijkertijd de boter langzaam in een pan. Doe vervolgens de speculaasbrokken in een keukenmachine en mix alles fijn. Schenk nu de roomboter bij de speculaasbrokken en mix alles goed door. Bekleed nu de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter. Dan is het tijd om het speculaasmengsel over de taartbodem te verdelen.

 

 

Mix nu de mascarpone los en zorg dat het lekker romig wordt zonder klontjes. Voeg daarna de zure room eraan toe en mix dat ook nog heel even mee. Mix nu de eieren erdoorheen. Let op, doe dit een voor een. Je voegt het ei er pas bij als het andere ei is opgenomen. Doe daarna de suiker en bloem erbij en mix het hele mengsel nog een keer goed door.

 

Nu is het tijd voor het betere stuk. De chocola! Voeg de stukjes witte chocola door het mengsel en roer het even door en schenk het mengsel in de taartvorm. Verdeel nu de kruidnoten over de vulling en druk ze heel zachtjes aan zodat de kruidnoten een beetje zakken maar nog wel zichtbaar zijn.

Plaats nu de taartvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze in ongeveer 75 minuten gaar. Of bak het iets langer tot de taart stevig aanvoelt. Het midden van de taart mag nog wel een beetje wiebelig zijn.

Haal nu de sinterklaastaart uit de oven en laat hem voor minimaal 3 uur in de koelkast staan om op te stijven. Na de 3 uur is het tijd om de salted karamel over de taart te schenken. En voor de finishing touch… Nog meer witte chocola. Strooi deze er ook overheen.

 

 

Eet smakelijk!!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *