Nationale Denktank 2016, je was geweldig!

img_8457

Dit was hem dan! De nationale denktank is vandaag officieel geëindigd. Een onwijs leuke en enerverende periode. Een periode waar ik veel fijne mensen heb leren kennen. Een periode waarin ik mezelf heb uitgedaagd maar ook een periode waarin ik mezelf heb laten zien wat ik kan. 

Ik heb hier onwijs veel van geleerd en een enorme passie opgebouwd. Wat je ook wilt, je kan het bereiken. Als je er maar vol voor gaat.
Dit heb ik gezien door de oplossingen die we hebben bedacht. Oplossingen om het beroepsonderwijs te verbeteren. Iedereen is zo gepassioneerd over zijn of haar oplossing dat ze dat ook zo overbrengen. En als je ergens gepassioneerd over bent dan kan het bijna nooit fout gaan. Vele van de oplossingen zijn ook al geïmplementeerd.

Waar ik vooral mee bezig ben is het implementeren van ‘samen sterk’. Kortom, het opzetten van een studievereniging op het mbo. Zelf zit ik natuurlijk bij Intac in Den Haag maar dit is eigenlijk alleen voor hbo en wo. Ik heb het me elke keer afgevraagd: waarom bestaat het eigenlijk niet op mbo?
Nu heb ik de kans gekregen om deze vraag teniet te doen. Want over minder dan een jaar, bestaat het wel op mbo. Het fijne hieraan is, is dat er gelijke kansen ontstaan binnen het beroepsonderwijs. En dit vind ik zo ontzettend belangrijk.

Het imago van het mbo staat er namelijk niet helemaal goed voor. Sterker nog, het beeld van mbo wordt door de samenleving zo vervreemd dat ik eigenlijk altijd zeg dat ik hbo doe. Puur omdat andere mensen me anders gelijk anders gaan behandelen en me ‘dom’ vinden. Maar lieve mensen, dat beeld is zo vervreemd. Niet iedereen voldoet aan dat slechte imago. Niet iedereen is ‘te dom om te poepen’ (ja die opmerking heb ik wel is gehoord).
Bijna alle expertdeelnemers van de denktank zitten op MBO. En wij hebben met zijn allen gewoon op dat podium gepresenteerd voor bijna 400 man. Nee jongens, wij zijn niet te dom om te poepen.
Iedereen heeft zijn eigen kracht. En de studievereniging die we gaan opzetten is O.a. om ervoor te zorgen dat die persoonlijke kwaliteiten ook worden ontplooid. Maar ook om meer verbonden te zijn met elkaar, en met de school. Ook om meer aansluiting te zoeken met de arbeidsmarkt, en natuurlijk de gezellige avondjes.
Denktank, bedankt voor deze onwijs leuke periode. Ik ga jullie nooit vergeten !

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *