Mijn ervaring: Gescheiden ouders

ouders

Ik weet het nog als de dag van gister. Mijn ouders woonden al een jaar uit elkaar voor de “proefscheiding”. Een heftige periode waarin je in onzekerheid leeft of je ouders nou wel of niet gaan scheiden. Kortom lastig.

Ongemakkelijk
Elke vrijdag kwam mijn vader bij mijn moeder eten. Dit was nogal apart, maar vond het zo vreselijk fijn! Mijn moeder deed altijd haar best met koken en dekte de tafel altijd mooi op. Maar toen we op die ene vrijdag kebab gingen eten, wist ik al genoeg. Ze gaan het me vertellen, ze gaan het me echt vandaag vertellen. Hoop en verdriet spookte door mijn hoofd heen.
En inderdaad. Ze gingen het me vertellen. Mijn ouders ongemakkelijk naast elkaar op de bank, en ik als een klein meisje tegen de tv kast (als ze het in hun hoofd halen om te gaan scheiden kan ik altijd makkelijk boos stampend wegrennen). Max.. we gaan scheiden. Na een lange stilte barstte ik in tranen uit. Daarna is die avond voor mij een zwart gat.

 

Het ligt toch niet aan mij?

Het jaar erop heb ik elke dag met mijn ouders gepraat, gepraat en nog is gepraat. Ligt het dan aan mij? Wat is er dan gebeurd? Wat er is gebeurd laat ik even in het midden. Maar het lag godzijdank niet aan mij.
Het was een zware periode. Ik was onwijs boos en verdrietig, maar nu heb ik respect en bewondering voor hun beslissing. Oke, je houdt niet meer op die manier van elkaar. Waarom zou je dan samen blijven? En ze hebben het tenminste nog geprobeerd.

 

Respect

Vaak hoor je van die scheidingen die helemaal fout gaan en ten kostte gaan van de kinderen. Bij ons is dit totaal niet het geval. Mijn ouders hebben mij altijd op de eerste plek gezet, en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Elk jaar gaan we op mijn verjaardag uit eten. Mijn moeder, mijn vader en mijn vriend. En dat is altijd heel erg gezellig. Ze gaan bij elkaar op de koffie en drinken af en toe een wijntje. Samen, als mijn ouders, maar niet meer in een relatie. Erg vind ik  dit niet meer. Ik ben juist blij dat ze allebei gelukkig zijn.

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *