Chia pudding

Blueberry Chia Pudding Topped With Coconut Shavings

Ik heb een kookboeken verslaving. Ik vind het heerlijk om lekker op de bank door een kookboek heen te bladeren. Heel vaak kook ik er niet uit, want het is vaak best wel duur door de vele ingrediënten. Voor kerst kreeg ik van mijn vriend het nieuwe kookboek van Rens Kroes. On the go. Dit boek is vooral gericht op het preppen van eten. Kortom, het klaarmaken van eten van te voren zodat je het makkelijk mee kunt nemen naar je werk. In dit boek staan recepten waar je wat minder ingrediënten voor nodig hebt. Ik zag chiapudding staan en dat wilde ik al een tijdje heel graag proberen. Het ziet er namelijk veelbelovend uit. Ik heb het recept een klein beetje aangepast omdat ik geen kokosrasp in de winkel kon vinden. Zonder is hij ook heel erg lekker!

Wat heb je ervoor nodig?

1 banaan
250 ml amandelmelk
(1 el kokosrasp)
3 el chia zaad
(1 tl suikervrije vanillepoeder
snufje kaneel, optioneel)

Blender en een Weckpot

Hoe werkt het?

Het is best wel makkelijk. Je gooit de amandelmelk, banaan en eventueel een beetje kaneel of vanillepoeder in de blender. Mix het goed door zodat het een gladde substantie wordt. Schenk daarna de substantie in de weckpot en roer de chia zaadjes er doorheen. Zet het daarna een nachtje in de koelkast, en je pudding is klaar! Wat ik heel lekker vind is om er nog wat blauwe bessen bij te eten.

Het leuke aan dit recept vind ik dat het echt een soort pudding wordt. Het is ook nog super gezond, makkelijk en lekker.

 

Wat vinden jullie ervan?

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *