Skinny bananenpannenkoekjes

IMG_1199

Ik had al eerder van  bananenpannenkoekjes gehoord. Toen ik het de eerste keer probeerde te maken was het echt vreselijk mislukt. Brokken banaan en klodders ei zaten vastgekoekt in de pan. Daarna heb ik het eigenlijk nooit meer geprobeerd. Totdat ik in de ochtend naar de woonkamer ging en zag dat mijn huisgenoot de perfecte bananenpannenkoekjes had gecreëerd. 

Ik zou Maxime von Römer niet heten als ik het niet heel even had geproefd. Deze waren echt perfect. Geen klonten of stukken verbrande banaan, maar gewoon een mooi rond pannenkoekje met een verrassende smaak. Ik vond ze zo lekker dat ik het nu heb gepromoveerd tot een van mijn favoriete ontbijtjes. Het recept ga ik vandaag met jullie delen.

Benodigdheden voor 2 personen:

Banana pancakes

  • 4 eieren
  • 2 bananen
  • Kaneel
  • Honing
  • Blender of staafmixer
  • Kokosolie
  • Pan

Het is eigenlijk heel simpel. 1 banaan staat tot 2 eieren. Mix deze door elkaar met de staafmixer en voeg hier geleidelijk wat snufjes kaneel aan toe. Dit is volledig naar eigen smaak. Als je erg van kaneel houdt kun je er altijd wat meer in doen. Verhit ondertussen wat kokosolie in de pan. Als deze heet genoeg is, schenk je langzaam een beetje van het beslag in de pan. Wacht ongeveer 50 seconden met omdraaien. Het omdraaien is vrij lastig, omdat de banaan de structuur van het ei een stuk breekbaarder maakt. Hij valt dus gemakkelijk uit elkaar. Gelukkig veranderd er niks aan de smaak, en kun je nog steeds een mooi ontbijtje voor jezelf in elkaar flansen. Doe dit tot al het beslag op is.

Als je klaar bent met het bakken van de pannenkoekjes, strooi er dan nog wat kaneel overheen en maak het af met wat honing. En voila! Je ontbijtje is klaar. Eet smakelijk!

 

 

 

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *